Mikromarc websøk

   
Bare de levende trenger å bli husket: roman
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
 • Bare de levende trenger å bli husket: roman
Språk
 • Språk: Norsk (Bokmål)
Emne
År
 • 2018
Noter
 • På øya O driver båtflyktninger i land, og Louisa bestemmer seg for å hjelpe. Hun reiser, leier en leilighet og får kontakt med en liten gutt som blir like viktig for henne som hun er for ham. På et tidspunkt har gutten tatt over voksenrollen: når skal de spise, sove og rydde? Handler egentlig den hjelpen Louisa tilbyr, mest om henne selv? Har hun blitt så avhengig av sorg at hun ikke klarer seg uten? Vi møter også legen Sivert, som behandler de overlevende som ankommer øya. Han er lammet av frykten for å bli forlatt dersom han er ærlig om hva han føler. Samtidig er han omringet av mennesker som befinner seg på kanten av livet, der nettopp erklæringer av kjærlighet er en av få ting innen deres rekkevidde. Romanen veves sammen av en fortellerstemme som har egne sorger å streve med, i disse fortellingene som dypest sett handler om å velge å leve. Hilde Lindseth er best kjent som novelleforfatter. Dette er hennes første roman. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
 • 978-82-10-05664-2
Tilgjengelege
 • 1/1
Lånarar på venteliste
 • 0 (0)
*000   pam     1
*001151224
*008           a     10nob 2
*015 $a0531217$bBIBBI
*019 $bl$dR
*020 $a978-82-10-05664-2$bib.$cNkr 379.00
*100 0$aLindset, Hilde$d1978-$jn.
*24510$aBare de levende trenger å bli husket$broman$cHilde Lindset
*260 $aOslo$bTiden$c2018
*300 $a380 s.
*520 $aPå øya O driver båtflyktninger i land, og Louisa bestemmer seg for å hjelpe. Hun reiser, leier en leilighet og får kontakt med en liten gutt som blir like viktig for henne som hun er for ham. På et tidspunkt har gutten tatt over voksenrollen: når skal de spise, sove og rydde? Handler egentlig den hjelpen Louisa tilbyr, mest om henne selv? Har hun blitt så avhengig av sorg at hun ikke klarer seg uten? Vi møter også legen Sivert, som behandler de overlevende som ankommer øya. Han er lammet av frykten for å bli forlatt dersom han er ærlig om hva han føler. Samtidig er han omringet av mennesker som befinner seg på kanten av livet, der nettopp erklæringer av kjærlighet er en av få ting innen deres rekkevidde. Romanen veves sammen av en fortellerstemme som har egne sorger å streve med, i disse fortellingene som dypest sett handler om å velge å leve. Hilde Lindseth er best kjent som novelleforfatter. Dette er hennes første roman. Omtalen er utarbeidet av BS.
*532 $aKulturfond
*650 2$aFlyktninger$1305.906914$2BS$9nob
*650 2$aFlyktningar$1305.906914$2BS$9nno
*650 2$aIdentitet$1155.2$2BS$9nor
*655 2$aRoman$2BS$9nor
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining

Louise reiser til øya O for å hjelpe til med å ta seg av båtflyktningene som driver i land der. Hun får ansvaret for en liten gutt, og Louise gjør hva hun kan for at han skal ha det godt. De går turer på stranden og pynter rommet med nye ting hver dag. Men noe må være feil, for gutten gråter ikke. Og hvorfor er det viktig om han gråter eller ikke? Louise spør seg om hjelpen hun gir, handler mest om henne selv. Er det hun som trenger guttens sorg? Trenger hun bare at noen trenger henne? Og kan man bli så avhengig av sorg at man forveksler den med lykke? Legen Sivert tar imot de overlevende og behandler dem. Han er overbevist om at han ikke kan si «Jeg elsker deg» til en kjæreste igjen, for da vil hun forlate ham. Hva er egentlig tyngst: Å bli forlatt eller å forlate noen? Over deres fortelling ligger en stemme som har sin helt egen tragedie. I denne storslåtte, poetiske romanen undersøker Hilde Lindset hvorfor vi trenger hverandre. Må all hjelp ha gode intensjoner eller et større mål for å ha verdi? Bare de levende trenger å bli husket er en roman om å velge overlevelse.

Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex2Tilgjengeleg Modalen folkebibliotek