Masfjorden folkebibliotek

Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Språk
  • Språk: nob.
Hylleplassering
  • u,muq641.3 N
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2005
Noter
  • Faktabok. Undertit.: Menneskemat i millioner år. I denne boka får vi høyre om maten si kulturhistorie. Frå menneska gjekk over ifrå å sanke mat til å dyrke han, og fram til vår tids overflod - og svolt. Det er lagt vekt på dei matvarene som har vore spesielt viktige i menneska si utvikling, og i forminga av kulturar og samfunn verda over. Forfattaren har krydra framstillinga med små historier - nokre sanne, andre først og fremst artige. Av dei viktigaste næringsmidla er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, grøde frå havet, kjøt, mjølkeprodukt og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tek Newth føre seg historia til desse matvarene og plassen deira i daglegliv og handel, religion og overtru, og gjer greie for korleis tilgangen på dei har endra livsvilkåra for menneska gjennom tidene. Dermed blir reisa gjennom matens historie også ei kulturhistorisk reise som byr på talrike glimt inn i ulike samfunn og tidsepokar. Stort format. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005.
ISBN
  • 82-530-2726-5
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001712nam a22002174c 4500
*00161968
*00520211012104109.0
*007t|
*008      b2005||||xx ||||j     |||||0 nob|d
*019  $au,mu$bl
*020  $a82-530-2726-5$qib.$cNkr 268.00
*035  $a(BIBBI)0161222
*082 4$qNO-OsBA$a641.3$25
*090  $bu,muq$c641.3$dN
*1001 $aNewth, Philip$d1939-$jeng.-n
*24510$aFra margbein til spretne tomater$bmat i millioner av år$cPhilip Newth
*260  $aOslo$bOmnipax$c2005
*300  $a96 s.$bill.
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*385  $mAldersgruppe$a11-12 år$0https://schema.nb.no/Bibliographic/Values/TG1004$2nortarget
*385  $mAldersgruppe$a13-15 år$0https://schema.nb.no/Bibliographic/Values/TG1005$2nortarget
*5058 $aKronologi: s. 92-93
*5208 $aFaktabok. Undertit.: Menneskemat i millioner år. I denne boka får vi høyre om maten si kulturhistorie. Frå menneska gjekk over ifrå å sanke mat til å dyrke han, og fram til vår tids overflod - og svolt. Det er lagt vekt på dei matvarene som har vore spesielt viktige i menneska si utvikling, og i forminga av kulturar og samfunn verda over. Forfattaren har krydra framstillinga med små historier - nokre sanne, andre først og fremst artige. Av dei viktigaste næringsmidla er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, grøde frå havet, kjøt, mjølkeprodukt og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tek Newth føre seg historia til desse matvarene og plassen deira i daglegliv og handel, religion og overtru, og gjer greie for korleis tilgangen på dei har endra livsvilkåra for menneska gjennom tidene. Dermed blir reisa gjennom matens historie også ei kulturhistorisk reise som byr på talrike glimt inn i ulike samfunn og tidsepokar. Stort format. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005.
*65014$aMatvarer og matlaging
*950  $aMatlaging og matvarer$zMatvarer og matlaging$9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex11Tilgjengelig Masfjorden folkebiblioteku,muq641.3 N