Fedje folkebibliotek

Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Medansvarlig
Språk
  • Språk: nob.
Hylleplassering
  • 641.59481 V
Klassifikasjon
Emne
År
  • [2023]
Noter
  • Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
ISBN
  • 9788243014886
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00002854cam a2200433 c 4500
*001193720
*00520230726140001.0
*007ta
*008230627s2023    no a   e ||||||0| 0 nob|d
*019  $bl
*020  $a9788243014886$cNkr 449.00$qinnbundet
*035  $a(NO-OsBA)0689818
*040  $aNO-OsBA$bnob$erda
*08204$a641.594810902$qNO-OsBA$223/nor/20230726
*090  $c641.59481$dV
*1001 $aVedeler, Marianne$d1966-$0(NO-TrBIB)4026328$4aut$811$81
*24010$aMiddelalderens kjøkken
*24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; foto: Signe Marie Andersen
*264 1$a[Oslo]$bSpartacus$c[2023]
*300  $a222 sider$billustrasjoner i farger
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*386  $mNasjonalitet/regional gruppe$aNordmenn$bn.$2bibbi$81
*386  $mKjønn$af$811
*520  $aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
*65017$aMatlaging$xHistorie$xMiddelalderen$zNorge$0(NO-OsBA)1642057$2bibbi$9nob
*65017$aMatlaging$xHistorie$xMellomalderen$zNoreg$0(NO-OsBA)1642057$2bibbi$9nno
*65027$aSpise- og drikkeskikker$zNorge$0(NO-OsBA)1177616$2bibbi$9nob
*65027$aEte- og drikkeskikkar$zNoreg$0(NO-OsBA)1177616$2bibbi$9nno
*655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$2ntsf$9nob
*655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$2ntsf$9nno
*7001 $aAndersen, Signe Marie$d1968-$4pht$0(NO-TrBIB)10004063$81$811
*7001 $aVedeler, Marianne$d1966-$0(NO-TrBIB)4026328$tMiddelalderens kjøkken
*8521 $h641.59481$iVED
*856  $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/f639714c-ae70-4b14-89b5-1f90501486e3/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*950 0$aMatoppskrifter$zKokebøker$9nor
*950 0$aKokebok$zKokebøker$9nor
*996  $uhttps://bibbi21-nynorsk.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6484&db=bibbi21-nynorsk&ID=416773&SU=6484$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Bilder 
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex7Tilgjengelig Fedje folkebibliotek641.59