Mikromarc websøk

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
  • Hva vi spiser når vi spiser kjøtt
Medansvarleg
Språk
  • Språk: nob.
Hylle
  • 338.1 B
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2023
Noter
  • På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
ISBN
  • 9788282262866
Tilgjengelege
  • 1/1
Lånarar på venteliste
  • 0 (0)
*00002659cam a2200385 c 4500
*001193727
*00520230725154002.0
*007ta
*008230605s2023    no a   e ||||||0| 0 nob|d
*019  $bl
*020  $a9788282262866$cNkr 399.00$qinnbundet
*035  $a(NO-OsBA)0687865
*040  $aNO-OsBA$bnob$erda
*08204$a338.176$qNO-OsBA$223/nor/20230725
*090  $c338.1$dB
*1001 $aBjørkdahl, Kristian$d1978-$0(NO-TrBIB)6015911$4aut$811$81
*24010$aHva vi spiser når vi spiser kjøtt
*24510$aHva vi spiser når vi spiser kjøtt$cKristian Bjørkdahl og Karen Victoria Lykke
*250  $a1. utgave
*264 1$aOslo$bRes publica$c2023
*300  $a286 sider$billustrasjoner
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*386  $mNasjonalitet/regional gruppe$aNordmenn$bn.$2bibbi$81
*386  $mKjønn$am$811
*386  $mKjønn$af$812
*520  $aPå eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
*65017$aKjøttindustri$gnæringsliv$0(NO-OsBA)1273932$2bibbi$9nob
*65017$aKjøttindustri$gnæringsliv$0(NO-OsBA)1273932$2bibbi$9nno
*65027$aDyrevelferd$0(NO-OsBA)1129994$2bibbi$9nob
*65027$aDyrevelferd$0(NO-OsBA)1129994$2bibbi$9nno
*7001 $aLykke, Karen Victoria$d1966-$4aut$0(NO-TrBIB)49900$812$81
*7001 $aBjørkdahl, Kristian$d1978-$0(NO-TrBIB)6015911$tHva vi spiser når vi spiser kjøtt
*8521 $h338.1$iBJØ
*996  $uhttps://bibbi21-nynorsk.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6484&db=bibbi21-nynorsk&ID=416727&SU=6484$zlocal
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining
Vis
Lukk
Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex6Tilgjengeleg Austrheim folkebibliotek338.176