Mikromarc websøk

Kornboka: brødets og ølets historie
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
  • Kornboka: brødets og ølets historie
Språk
  • Språk: nno.
Hylle
  • 641.3 B
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2021
Noter
  • Asmund Bjørnstad gir eit innblikk i historia til ein av våre viktigaste matkjelder. Menneske har til alle tider sanka korn, men for om lag 12 000 år sidan begynte den møysommelege prosessen med å kultivere dei stivelsesrike grasfrøa. Og på samme vis som med husdyra blei kornet temma, og genetisk tilpassa vårt behov. Haldbarheita gjorde kornet til betalingsmedel og grunnlag for dei store sivilisasjonane, med eige skriftsrpåk og talsystem. Arkeologi og mogelegheita for å spore DNA har gitt ein større innsikt i vandringa kornet har teke oppgjennom historia. Evna kornet har til å mutere seg har danna grunnalg for ein produksjon som er i stand til å mette store deler av verdas befolkning. I boka undersøker Bjørnstad om kornet vil kunne mette ein enda større befolkning, om det vil vera betre dyrke korn framfor fôr til kjøttproduksjon. Han ser på årsaka til at kornet blir skulda for ein rekke sjukdomar og oppblomstringa av jakten på det opphavelege urkornet. Omtalen er utarbeidd av BS.
ISBN
  • 9788282655149
Tilgjengelege
  • 1/1
Lånarar på venteliste
  • 0 (0)
*00002234cam a2200313 c 4500
*001174068
*00520210826103441.0
*007ta
*008200401s2021    no a   e ||||||0| 0 nno|d
*019  $bl
*020  $a9788282655149$cNkr 449.00$qinnbundet
*035  $a(NO-OsBA)0585535
*040  $aNO-OsBA$bnob$erda
*08204$a641.331$qNO-OsBA$223/nor
*090  $c641.3$dB
*1001 $aBjørnstad, Åsmund$d1951-$0(NO-TrBIB)90286651$4aut$81
*24510$aKornboka$bbrødets og ølets historie$cÅsmund Bjørnstad
*264 1$aOslo$bDreyers forlag$c2021
*300  $a347 sider$billustrasjoner i farger$c27 cm
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*386  $mNasjonalitet/regional gruppe$aNordmenn$bn.$2bibbi$81
*520  $aAsmund Bjørnstad gir eit innblikk i historia til ein av våre viktigaste matkjelder. Menneske har til alle tider sanka korn, men for om lag 12 000 år sidan begynte den møysommelege prosessen med å kultivere dei stivelsesrike grasfrøa. Og på samme vis som med husdyra blei kornet temma, og genetisk tilpassa vårt behov. Haldbarheita gjorde kornet til betalingsmedel og grunnlag for dei store sivilisasjonane, med eige skriftsrpåk og talsystem. Arkeologi og mogelegheita for å spore DNA har gitt ein større innsikt i vandringa kornet har teke oppgjennom historia. Evna kornet har til å mutere seg har danna grunnalg for ein produksjon som er i stand til å mette store deler av verdas befolkning. I boka undersøker Bjørnstad om kornet vil kunne mette ein enda større befolkning, om det vil vera betre dyrke korn framfor fôr til kjøttproduksjon. Han ser på årsaka til at kornet blir skulda for ein rekke sjukdomar og oppblomstringa av jakten på det opphavelege urkornet. Omtalen er utarbeidd av BS.
*536  $aKulturfond
*546  $aNynorsk tekst
*65017$aKorn$0(NO-OsBA)1131235$2bibbi$9nob
*65017$aKorn$0(NO-OsBA)1131235$2bibbi$9nno
*8521 $h641.3$iB$kq
*996  $uhttps://bibbi21-nynorsk.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6484&db=bibbi21-nynorsk&ID=323609&SU=6484$zlocal
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining
Vis
Lukk
Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex6Tilgjengeleg Austrheim folkebibliotek641.3