Austrheim folkebibliotek

Klippfiskboka: maten og historia
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Klippfiskboka: maten og historia
Medansvarlig
Språk
  • Språk: nno.
Hylleplassering
  • q641.6 K
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2017
Noter
  • Gjennom fleire hundre år har salta og tørka torsk vore ein delikatesse for mange, men først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg. Første del av denne boka er ein gjennomgang av klippfiskens kulturhistorie. Sjølv om vi kom seint i gang, er Noreg i dag verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal. Den andre delen av boka inneheld oppskrifter med klippfisk og ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene er henta frå Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil. Omtalen er utarbeidd av BS.
ISBN
  • 978-82-8240-119-7
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001636 am a2200289uc 4500
*001145702
*00520211012104215.0
*007t|
*008      b||||||||xx ||||e     |||||0 nno|d
*019  $bl
*020  $a978-82-8240-119-7$qib.$cNkr 368.00
*035  $a(BIBBI)0517122
*08204$qNO-OsBA$a641.692$223/nor
*0830 $qNO-OsBA$a392.3709$223/nor
*090  $bq$c641.6$dK
*24500$aKlippfiskboka$bmaten og historia$cAtle Døssland og Bjørn Gunnar Tafjord (red.) ; medforfattarar: Karsten Alnæs ... [et al.]]
*260  $aFørde$aVolda$bSelja$bHøgskulen i Volda$c2017
*300  $a200 s.$bkol. ill.
*336  $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337  $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338  $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*5058 $aHar bibliografi, data om bidragsytarane
*5208 $aGjennom fleire hundre år har salta og tørka torsk vore ein delikatesse for mange, men først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg. Første del av denne boka er ein gjennomgang av klippfiskens kulturhistorie. Sjølv om vi kom seint i gang, er Noreg i dag verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal. Den andre delen av boka inneheld oppskrifter med klippfisk og ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene er henta frå Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil. Omtalen er utarbeidd av BS.
*546  $aNynorsk tekst
*65017$aKlippfisk$gmatlaging$2BS
*65027$aKlippfisk$xHistorie$gskikker$2BS
*65027$aKlippfisk$xHistorie$gskikkar$2BS
*655 7$aKokebøker$2BS
*700  $aDøssland, Atle$d1948-$eredaktør$4edt$jn.
*700  $aTafjord, Bjørn Gunnar$eredaktør$4edt$jn.
*700  $aAlnæs, Karsten$d1938-$emedforfatter$4aut$jn.$tDen store dagen
*950  $aMatoppskrifter$zKokebok$9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Austrheim folkebibliotek